Aquavibe Control Panel
Vortex Spas Mercury Monika Lifestyle Shoot 124 28082019
Image Content 04

Wat is een Finse sauna?

De eerste sauna ontstond in Finland en wordt ook ‘opgietsauna, traditionele sauna, klassieke sauna of Finse sauna’ genoemd. De populariteit van de Finse sauna heeft zich intussen al wereldwijd verspreid. Steeds meer mensen hunkeren naar de hete sauna, waarin de temperaturen oplopen tot 90 °C of zelfs 110 °C. De Finse sauna is een ‘droge sauna’ aangezien de luchtvochtigheid er beperkt blijft.

Image Content 01

Hoe werkt een Finse sauna?

Opgietsauna’s warm je op door water te gieten over de lavastenen in de kachel. In de sauna neemt je lichaam de warmte op en begin je te transpireren. Door die transpiratie voert je lichaam afvalstoffen af.

Image Content 01

Combi-sauna’s

Combi-sauna’s zijn traditionele Finse sauna’s die voorzien zijn van infraroodstralen. Net zoals in een infraroodcabine geniet u van de directe warmte die de stralen afgeven. Daarbovenop voelt u ook de indirecte warmte van de lucht, zoals in de traditionele sauna. Je geniet dus van alle voordelen van beide wellnesstoestellen.

De voordelen van een Finse sauna

  • Hecht je veel belang aan privacy? In je eigen sauna hoef je je daar niet druk om te maken.
  • Je kan regelmatig een verwenmoment inlassen in je eigen sauna.
  • Finse sauna’s nemen weinig ruimte in, maar voelen wel ruim binnenin.
  • Wanneer je lichaam fel opwarmt, openen de poriën zich en ga je zweten. Op die manier voert je lichaam afvalstoffen af en wordt het gezuiverd.
  • De sauna stimuleert de doorbloeding. Bij zweten komen huidschilfers los en ontstaat er een nieuw huidlaagje. Een regelmatig gebruik van de sauna heeft een positief effect op je huidstructuur en –elasticiteit.
  • De hoge temperaturen in de sauna stimuleren de aanmaak van witte bloedcellen en antilichamen. Die zorgen ervoor dat je een betere weerstand opbouwt tegen ziektes en weersschommelingen.
  • Door de warmte nemen spier- en gewrichtspijn aanzienlijk af.
  • TIP: neem na 15 minuten even frisse lucht om uitdroging te vermijden.
Aquavibe Control Panel
Image Content 04
Image Grid 14

Accessoires voor je Finse sauna

Bij Spacompany bieden we ook bijkomende accessoires aan voor je Finse sauna, zoals saunaparfums of –aroma’s. Neem een kijkje op onze webshop en ga voor een complete wellnesservaring.

Image Content 01

Waar wil je je Finse sauna plaatsen?

Dankzij de vele beschikbare afmetingen of de optie tot maatwerk kan je je sauna volledig afstemmen op jouw voorkeuren en de beschikbare ruimte. Onze specialisten kunnen je sauna installeren in de badkamer, de kelder, de garage, op zolder, … . Wil je liever buiten een sauna installeren? Neem een kijkje naar onze buitensauna’s.

Image Content 01

Kom tot rust bij Spacompany

Het ultieme doel van een sauna is ontspannen, toch? Bij Spacompany vinden we dat de aankoop ervan minstens even geruststellend moet zijn. Je bent altijd welkom om binnen te wandelen in onze toonzaal. Daar luisteren onze experten naar wat je zoekt en adviseren ze je over de verschillende opties en merken die bij jou passen.

Jouw wellnessspecialist

Heb je ook interesse in andere wellnesstoestellen of –producten?

Image Grid 16

Wat bij een defecte sauna?

Wordt jouw sauna maar niet warm of valt de kachel nu en dan uit? Ongeacht of je je binnensauna bij ons aankocht of niet, onze specialisten staan voor je klaar met herstellingsdiensten. Ze kennen elk merk en model, achterhalen snel de oorzaak van het probleem en zorgen ervoor dat je snel weer kan relaxen.

Image Grid 07
Image Grid 06
Image Grid 11

Een Finse sauna kopen aan een lagere prijs

Onze kwalitatieve sauna’s hebben een prijskaartje, daar kunnen we niet omheen. Wil je toch wat besparen op de prijs? Dan hebben we voor jou ook enkele toonzaalmodellen ter beschikking.