Wat is de ClearLift™ automatische zwemspa cover ?

Eén ding waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een zwemspa is de afdekking.
In dit artikel bespreken we de ClearLift™ automatische zwemspa afdekking om u te helpen beslissen of deze geschikt voor u is.

De meeste conventionele covers voor een zwemspa zijn vrij onhandig om op te tillen, daarom komt een automatische of gemotoriseerde afdekking goed van pas.

Deze gemotoriseerde systemen doen het zware werk voor u. Met een draai aan een sleutel of het klikken van een schakelaar kunnen ze de cover in 30 tot 40 seconden van de zwemspa tillen.

Er zijn een paar verschillende soorten automatische of geautomatiseerde afdekkingen voor zwemspa’s of coverlifters, en afhankelijk van het type zwemspa dat u heeft en hoe deze is geïnstalleerd, zullen sommige beter werken dan andere.

ClearLift™ werd gelanceerd in 2023 en is exclusief verkrijgbaar op geselecteerde Vortex™-zwemspa’s.

We hebben het over :

 • Wat is een automatische zwemspa afdekking
 • Soorten automatische covers
 • Wat is Clearlift™ zwemspa afdekking
 • Hoeveel kost de ClearLift™ zwemspa afdekking
 • De zes belangrijkste redenen om voor een ClearLift™-zwemspa te kiezen
Clearlift Automatische Cover Lift

Meer info

Clearlift automatische cover lift 2

Bekijk: ClearLift™ automatische afdekking

Klik op de foto om de Clearlift in werking te zien :

Clearlift automatische spa cover

 

Wat is een automatische zwemspa afdekking of zwemspa cover ?

Een automatische zwemspa cover is een apparaat dat is ontworpen om een zwemspa automatisch af te dekken en bloot te leggen.

Het is gemaakt van duurzame materialen zoals vinyl en wordt bediend door een gemotoriseerd mechanisme.
De cover kan worden bediend met een druk op de knop, het omdraaien van een sleutel of een afstandsbediening, zodat de gebruiker de cover naar behoefte gemakkelijk kan openen of sluiten.

Het geautomatiseerde systeem helpt de zwemspa te beschermen tegen vuil, bladeren en andere verontreinigingen, maar helpt ook de watertemperatuur op peil te houden en energie te besparen.

 

Welke soorten automatische afdekkingen zijn er voor zwemspa’s?

Er zijn verschillende soorten automatische zwemspa covers op de markt verkrijgbaar.

Enkele veel voorkomende types zijn:

 1. Intrekbare hoezen: Deze hoezen zijn meestal gemaakt van materialen zoals vinyl of PVC en zijn op een rolsysteem gemonteerd. Met een druk op de knop of afstandsbediening rolt de afdekking op in een behuizing aan het ene uiteinde van de zwemspa, waardoor het water zichtbaar blijft.
 2. Schuifafdekkingen: Schuifafdekkingen hebben meerdere in elkaar grijpende panelen die horizontaal schuiven om de zwemspa te bedekken of bloot te leggen. Ze zijn vaak gemaakt van stijve materialen zoals aluminium of polycarbonaat en kunnen handmatig of automatisch worden bediend.
 3. Plooi covers : Plooi covers bestaan uit meerdere delen die op zichzelf kunnen worden open of dichtgeklapt om de spa te bedekken of bloot te leggen. Ze kunnen gemaakt zijn van materialen zoals vinyl of PVC en kunnen handmatig of automatisch worden bediend.
 4. Drijvende hoezen: Deze hoezen zijn gemaakt van lichtgewicht materialen en drijven op het wateroppervlak. Ze kunnen handmatig  worden ingezet en vormen een thermische barrière om de warmte vast te houden en verdamping te verminderen.

Houd er rekening mee dat welke automatische cover of cover lifter u ook kiest, dit een optie zal zijn bovenop de prijs van uw zwemspa. Bovendien werken niet alle automatische coverlifters met alle zwemspa’s. Sommige zijn alleen ontworpen voor bepaalde merken of modellen zwemspa’s.

De gemotoriseerde ClearLift™-afdekking van Vortex spas™ die we hieronder bespreken, is bijvoorbeeld alleen compatibel met Vortex™ Aquagym Max™-, Aqualap™- en Hydrozone™-zwemspa’s en kan niet achteraf worden gemonteerd op zwemspa’s die vóór november 2024 zijn geproduceerd.

Clearlift automatische coverlift 3

Wat is de ClearLift™ automatische zwemspaafdekking?

ClearLift™ is een gemotoriseerd systeem, waarvoor patent is aangevraagd, dat is ontworpen om zware afdekkingen voor zwemspa’s gemakkelijk op en af te tillen.

De unit is voorzien van een deksel en frame dat aan de zwemspa is bevestigd.
Clearlift™ is verbonden met het besturingssysteem van de zwemspa en wordt bediend via een sleutel waarmee de spa wordt in- en uitgeschakeld.

ClearLift™ werd in 2023 in Australië gelanceerd en is de eerste in zijn soort voor zwemspa’s – het is een volledig intrekbaar systeem dat de afdekking volledig optilt en wegklapt naar één kant van de spa. In tegenstelling tot andere coverlifters belemmert ClearLift™ het zicht naar of van de zwemspa niet. Andere producten worden als een pergola boven de spa geplaatst, teruggerold in een omvangrijke behuizing aan het ene uiteinde van de spa, of opzij gevouwen – waardoor uitzicht, zon en licht worden geblokkeerd.

Let op : in dit stadium kan ClearLift™ alleen worden gebruikt met bepaalde Vortex Swim Spas, en alleen op modellen die na november 2023 zijn geproduceerd. U moet de ClearLift™ ook bij uw zwemspa aanschaffen. U kunt het niet afzonderlijk kopen of installeren op een eerder aangeschafte Vortex™-zwemspa.

Kortom :  ClearLift™ is :

 

 • Een automatisch, gemotoriseerd dekselliftsysteem voor zwemspa’s
 • Een revolutionair ontwerp waarvoor patent is aangevraagd
 • Bediend via een smart key-systeem dat met één draai de deksellifter activeert
 • De hoes beweegt discreet uit de weg en blokkeert uw zicht niet
 • Exclusief verkrijgbaar als upgrade op bepaalde Vortex™-zwemspa’s bij uw Vortex dealer
Clearlift automatische cover lifter

Hoe werkt de ClearLift™ geautomatiseerde zwemspaafdekking?

Wanneer de sleutel gedraaid wordt, gaat de helft van de hoes omhoog en klapt deze om, waarna de cover wordt omgevouwen en aan één kant van de spa wordt geplaatst, waar u deze niet kunt zien.

Hoeveel kost de ClearLift™ zwemspa cover?

ClearLift™ is een optionele aankoop bij een Vortex Swim Spa.
Hij is alleen beschikbaar op Vortex™-zwemspa’s die na november 2023 zijn geproduceerd.

Contacteer Spacompany hier voor een prijsopgave

Let op :
U dient de ClearLift™ bij uw zwemspa aanschaffen. U kunt deze niet afzonderlijk kopen of installeren op een eerder aangeschafte Vortex™-zwemspa.

 

Wat zijn de elektrische vereisten van de Clearlift-afdekkingslift voor zwemspa’s?

Clearlift™ is verbonden met het SpaNet™-bedieningspaneel op de zwemspa. Er is geen aparte elektrische aansluiting nodig. De stroom komt rechtstreeks van de controller en er is geen extra voeding of aansluiting vereist.

Clearlift Automatische Cover Lift 5

De 7 belangrijkste redenen om voor een ClearLift™ gemotoriseerde zwemspa afdekking te kiezen

Er zijn verschillende soorten automatische afdekkingen op de markt verkrijgbaar.
Er is echter slechts één automatische afdekking voor zwemspa’s die volledig intrekbaar is: de ClearLift™ van Vortex spas™ .

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom ClearLift™ de investering waard is:

 1. Volledig geautomatiseerd. Geen handmatige bediening van een hoes van 80 kg of afzonderlijke delen van 20 kg.
 2. De hoes wordt veilig gehanteerd en opgeborgen, waardoor deze langer meegaat.
 3. Volledig veilig. Voor de veiligheid wordt de sleutel bediend, zodat kinderen de cover niet kunnen openen
 4. Wordt geïnstalleerd geleverd. Bij andere automatische coverlifters kan het uren duren om ze te installeren en is een speciale funderingsconstructie vereist
 5. Een fractie van de kosten van de op één na populairste automatische coverlifter oplossing
 6. Vrij uitzicht. ClearLift™ verwijdert de afdekking volledig van de spa, zodat het zicht vanuit de spa niet wordt belemmerd en u toch met plezier in de spa kunt springen.
 7. Het is snel. Het duurt minder dan een minuut om de cover van de zwemspa te halen.

Overweging : Indien voor installatie in een put, moet er ruimte vrij blijven voor het hefapparaat.

Clearlift automatische coverlift
Vortex clearlift automatische cover

Samengevat

ClearLift™ is de eerste in zijn soort voor zwemspa’s – het is een volledig opvouwbaar systeem dat de afdekking volledig optilt en wegklapt naar één kant van de spa.

Op dit moment is ClearLIft™ alleen beschikbaar op Vortex™-zwemspa’s die na november 2023 zijn geproduceerd en kan het niet worden geïnstalleerd op bestaande modellen of modellen die vóór die datum zijn geproduceerd.

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van ClearLift(™) bij uw Vortex-zwemspa, neem dan contact met ons op voor meer informatie of bezoek onze showroom.

 

Afmetingen:

Hieronder vindt u de afmetingen en welke vrij ruimte de clearlift nodig heeft.
Er is verschil tussen een zwemspa van 130cm hoog of 150cm hoog:

Clearlift Afmetingen 130cm Spa Clearlift Afmetingen 150cm Spa